Schôdza sa konala 12. 2. 20116 v salóniku hotela A-čko

1. Finančná správa za rok 2015

Je dostupná na nahliadnutie u členov výboru HK IAMES Ružomberok.

2. Vyhodnotenie sezóny 2015

Klubové akcie:

Preisťovanie:

Práce na preisťovaní lezeckých ciest sa sústredili do nasledovných oblastí:

• Turík
  • Haliny

3. Plán akcií na rok 2016

Klubové akcie:

• Zimné sústredenie na Popradskom plese (4.-6.3.2016)
  • Ulenfeldov pohár 2016 (26.3.2016)
  • Otvorenie letnej horolezeckej sezóny na Halinách (máj 2016)
  • Letné sústredenie vo Vysokých Tatrách (júl 2016)
  • Ukončenie letnej horolezeckej sezóny na Halinách (október 2016)

4. Prejdednanie bodov programu

Ulenfeldov pohár 2016

Termín podujatia bol stanovený na 26. marca 2016, súťaž sa uskutoční v kategóriách muži, ženy a mládež.

Oceňovanie najlepších výstupov

Pri príležitosti Ulenfeldovho pohára 2016 budú ocenené najlepšie výstupy za rok 2016. Cieľom je oceniť a motivovať členov v lezeckej činnosti. Budú ocenené výkony na skalkách ako aj horolezecké výstupy.

Návrhy na ocenenie je možné zasielať členom výboru do 15. marca 2016. Výbor potom vyberie na základe návrhov ocenených členov.

Povolenky na vjazd

Povolenky na vjazd nebudú udelované členom, ktorí majú finančné podlžnosti voči klubu. Odovzdané povolenky je potrebné vratiť do 31. januára nasledujúceho roku, inak nebude povolenka na ďalší rok udelená.

Zvýšenie poplatku pre nečlenov na stene

Bolo odhlasované, že nečlenovia klubu budú na umelej stene platiť vyšší poplatok - 2 EUR, zmena bude platná od od 22.2.2016. Dôvodom zvýšenia je motivovať k vstupu do horolezeckého klubu a nahradiť zvýšené náklady na prevádzku steny, pričom členovia klubu by stále mali zostať zvýhodnení oproti nečlenom.

Zmena bankového účtu

Vzhľadom na poplatky za bankový účet bude účet klubu v priebehu roka 2016 presunutý do inej banky, kde je vedenie účtu bez poplatkov (ZUNO, FIO).

Termíny poplatkov

Členovia, ktorí dlhodobo neuhrádzajú klubové poplatky, budú z klubu automaticky vylúčení. Pokiaľ nemá člen uhradený členský poplatok za minulý rok do 15. marca nasledujúceho roku, členstvo mu nebude predlĺžené a bude automaticky vylúčený zo zoznamu členov.

Dotácie od mesta na rok 2017

Pre rok 2017 budú podané nasledovné projekty:

• Lezecký krúžok v roku 2017
  • Ulenfeldov pohár 2017

Snaha získať dotáciu na činnosť je bez zmený VZN zbytočná.

5. Diskusia

Diskutovalo sa hlavne o témach:

• Preisťovanie - bolo navrhnuté, aby boli preisťované aj cesty nižšej obtiažnosti, nakoľko len malá skupina členov lezie cesty obtiažnosti VII., IX. a viac, ktoré boli majoritne preisťované v roku 2016. Preisťovanie sa bude v roku 2016 sústrediť hlavne na lokalitu Haliny, kde budú vyčistené a preistené cesty nižšej obtiažnosti (V.-VI.).

6. Úlohy pre výbor

Pre výbor boli stanovené nasledovné úlohy:

• realizácia podujatí podľa plánu práce
  • výber členov pre ocenenie výstupov
  • zmena bankového účtu
  • plán preisťovania ako bolo uvedené v diskusii
  • podanie projektov na dotácie v roku 2017
  • BOZP pre umelú stenu

Za výbor IAMES Ružomberok: Július Stančok

Oznamy

Členská schôdza a klubová kapustnica sa uskutoční v piatok 11. januára 2019 v reštaurácii Callifornia Pub na Klačne. Počas schôdze prebehnú aj voľby orgánov klubu na ďalšie funkčné obdobie. Všetci členovia a priatelia klubu sú srdečne vítaní!

Pre členov HK IAMES Ružomberok je k dispozícii vŕtačka na preisťovanie lezeckých ciest a tiež boldermatka.