Schôdza sa konala 13. 1. 2012 v salóniku hotela A-čko

1. Finančná správa za rok 2011

Finančná správa je dostupná k nahliadnutiu u členov výboru.

2. Vyhodnotenie sezóny 2011

Zimné sústredenie na Zbojníckej chate 4.3. až 6.3

Sústredenie dopadlo dobre, účasť na podmienky HK IAMES Ružomberok bola slušná – do 15 členov

Vyliezlo sa:

• Hamacek, Krnáč, Papčo, Hrnčiar – ľavý pilier na Javorový štít Malý
  • Hamacek, Krnáč – Stanislavského na Slávkovské kopy
  • Kohút, Antl – Grószov ľad
  • Hrnčiar, Antl, Kohút – Veverkov ľadopád
  • Ostaný členovia podnikli individuálne skialpinistické túry

Letné sústredenia

Letné sústredenia sa neuskutočnilo ani jedno, kvôli obsadenosti chát a zlému počasiu (v diskusii sa dohodlo, že termíny sústredení sa budú stanovovať pevne).

Otvorenie sezóny na Halinách

Otvorenie sezóny na Halinách mala slabú účasť kvôli zlému počasiu. Viac informácií v článku Otvorenie lezeckej sezóny 2011.

Lezecký deň pre verejnosť na Halinách

Široká verejnosť mala možnosť vyskúšať si lezenie na Halinách na Malinom brde a zoznámiť sa so základnými horolezeckými technikami. Viac informácií o podujatí v článku Horolezecký deň 2011.

60. výročie HK IAMES Ružomberok

Akcia sa uskutočnila v hotely Hrabovo, bola veľmi dobrá účasť členov, na túto počesť bola vydaná kniha o histórii lezenia v RK, premietali sa filmy vytvorené členmi klubu, stále ostáva v predaji kniha aj tričká. Viac informácií o podujatí v článku 60. výročie IAMES Ružomberok.

Vianoce na stene

Akcia organizovaná v spolupráci s OZ Stopka vrámci zážitkovej konferencie pre animátorov. Cieľom akcie bolo predstaviť lezenie účastníkom workshopu a zoznámiť ich so základnými technikami horolezectva, istenia a uzlovania. Fotogaléria z podujatia - Vianoce na stene.

Lez a uzluj

Akcia organizovaná v spolupráci s mestom Ružomberok ako súčasť podujatí Ružomberského adventného kalendára. Široká verejnosť mala možnosť vyskúšať si lezenie na umelej stene a zoznámiť sa so základnými horolezeckými technikami.

Zájazd do Chamonix

Nízka účasť členov. Viac informácií o zájazde v článku Stena Brenva.

3. Voľby do výboru

Na výročnej schôdzi sa konali voľby do výboru, na základe ktorých sa zvolila mandátna aj volebná komisia. Počty hlasov boli nasledovné:

M. Hrnčiar 15 hlasov
Z.Kohút 14 hlasov
J. Stančok 12 hlasov
J. Hamacek 10 hlasov
P. Bencúr 8 hlasov
M. Jurečka 6 hlasov
M. Šintaj 4 hlasy
R. Dobrík, D. Belko po 2 hlasy
P. Trnovský, M. Gazdarica po 1 hlase

Do valného výboru súhlasili so zvolením a boli zvolení M. Hrnčiar, Z. Kohút, J. Stančok, J. Hamacek, P. Bencúr.

4. Voľba výšky členského príspevku a jeho výber

Na základe zvýšenia členského príspevku Jamesu na 20 € sa hlasovalo o výške členského HK IAMES RK. Hlasovalo sa medzi 25 € a 30 €. 16 hlasov bolo za 30 € a jeden proti. Odhlasovala sa výška členského príspevku na 30 €. Predseda M. Hrnčiar poprosil členské príspevky odovzdávať pokladníkovi Z. Kohútovi.

5. Plán práce na rok 2012

• Umelá stena investovať 300 € do nákupu nových chytov, expresov a do opravy skrinky
  • zimné sústredenie – Brnčalova chata – 9. 10. 11. marec 2012 – počet postelí 12
  • letné sústredenie – Popradské pleso – termín sa upresní a bude zverejnený na internetovej stránke a na Iamesackej nástenke v RK
  • zájazd na Grossglockner organizuje J. Hamacek približne v máji 2012 – treba sa dohodnúť priamo s ním
  • otvorenie/uzatvorenie sezóny – termínu budú zverejnené na našej internet. stránke
  • akcie pre verejnosť – výbor chce pokračovať vo zviditeľňovaní horolezectva v RK

6. Diskusia

Diskutovalo sa hlavne o témach:

• lezecká stena na Klačne - treba zisti informácie
  • lezecká stena v Baničnom – treba spracovať bezpečnosť práce a dať podpísať vyrozumenie k bezpečnosti
  • termíny sústredení v Tatrách sa budú stanovovať pevné na koľko je problém s obasadenosťou chát
  • treba začať odovzdávať výstupy
  • výstupy spracovávať priamo na webe – pokúsi sa spracovať admin

Za výbor IAMES Ružomberok: Zdeno Kohút a Július Stančok

Oznamy

Členská schôdza a klubová kapustnica sa uskutoční v piatok 11. januára 2019 v reštaurácii Callifornia Pub na Klačne. Počas schôdze prebehnú aj voľby orgánov klubu na ďalšie funkčné obdobie. Všetci členovia a priatelia klubu sú srdečne vítaní!

Pre členov HK IAMES Ružomberok je k dispozícii vŕtačka na preisťovanie lezeckých ciest a tiež boldermatka.