Letné horolezecké sústredenie pre rok 2023 uskutočnilo na Chate pri Zelenom plese v termíne 7-9. júla 2023. Na sústredení sa zúčastnilo 20 členov HK IAMES Ružomberok. Po vydarenom zimnom sústredení sme mali aj tentoraz šťastie na krásne slnečné dni a aj napriek tomu, že Tatry boli vďaka štátnemu sviatku ešte zaľudnenejšie ako obyčajne, výborne sme si zaliezli.

Piatok, 7.7.2023

V piatok sa väčšina účastníkov ešte len schádzala na chate, ale tí snaživejší si privstali a niečo pekné sis tihli vyliezť ešte pred začiatkom víkendu. Mišo Stráňay so Stanom Bartošom vyliezli na Východná Žeruchovej veži Cestu cez knihu (V) a Známka monzúnu (V+). Mirek Hrabal, Jozef Hamacek a Juraj Krnáč si vyšlapali pod Kolový štít a preliezli cestu Korosadowicz - Mogilnický (IV-V).

Sobota, 8.7.2023

Nádherné sobotné počasie sľubovalo výborné lezecké podmienky a tak sa účastníci sústredenia rozprćhli do okolitých dolín.

Pod Jahnňací štít vyrazili Julo Stančok s Peťom Lakoštíkom a taktiež Rasťo Biarinec s Darinkou Kružliakovou. Obe dvojice preliezli cestu Stredom steny (V).

Jakub Legerský, Peter Olos a Marek Kizak si vybrali za cieľ Čierny štít vo Veľkej Zmrzlej doline a preliezli Stanislawskeho depresiu (IV).

Mirek Hrabal, Jozef Hamacek a Juraj Krnáč si na sobotu vybrali Jastrabiu veža a zaujímavú cestu Smrť Vegetariánom (VI-). Keďže im to bolo málo, cestou dole sa ešte zastavili na Žeruchovej veži a preliezli si klasickú Cesta cez knihu (V).

Mišo Stráňay sa povenoval začínajúcemu tatranskému lezcovi Martinovi Mydliar. Keďže sa mu z predošlého dňa zrejme zapáčilo na Žeruchách, vybrali si cestu Pilierom (Klíma Linhart, V).

Roman Žifčák s Miškou Glembovouv si tiež vyhliadli juhozápadnp stenu Jastrabej veže. Nastúpili do cesty Machnik - Prayzner (IV+, var. V+), ale po treťom štande poblúdili a začali spoznávať aj ďalšie okolité línie.

Ivan Medek, Milan Klačko a Matej Bulla preliezli cestu v juhovýchodnej stene Jastrabej veže (keď zistíme názov cesty, radi doplníme).

Nedeľa, 9.7.2023

Na nedeľu sa už väčšina účastníkov sústredenia pozerala skôr po kratších cestách. Jakub Legerský a Marek Kizak sa vybrali pre zmenu do Červenej dolinky na Východnú Žeruchovú vežu, a to Južným pilierom (III).

Július Stančok, Peter Lakoštík, Rasťo Biarinec a Martin Mydliar sa rozhodli pozrieť do metodickej cesty Južný pilier (III) na Kozej kôpke.

Mirek Hrabal, Jozef Hamacek a Juraj Krnáč sa nechali zlákať na Jahňací štít do cesty Stredom steny (V).

Roman Žifčák a Mička Glembová sa taktiež pozreli na metodickú cestu od Peťa Haštu, ktorá je preistená na prahu Malej Zmrzlej doliny - Kvarteto (IV).

 

Napriek našej snahe, zoznam prelezov nie je kompletný, takže ak vaša cesta chýba alebo sú uvedené údaje nepresné, dajte nám vedieť, radi opravíme. 

Fotogaléria

Kompletnú fotogalériu zo sústredenia nájdete tu: Letné sústredenie 2023, nižšie uvádzame aspoň niekoľko náhodných fotografií.

 

 

Oznamy

Členské preukazy pre rok 2023 si môžete vyzdvihnúť u J. Stančoka (0904 624 918) po osobnom dohovore.

Preukazy objednávame postupne v skupinách, ako prichádzajú platby. Akonáhle nám SHS JAMES preukazy zašle, členov informujeme o ich doručení SMS-kou.


Pre členov HK IAMES Ružomberok je k dispozícii vŕtačka na preisťovanie lezeckých ciest a tiež boldermatka.

Najnovšie články

  • Otvorenie letnej lezeckej sezóny 2024

    Tradičné otvorenie letnej lezeckej sezóny na Halinách sa uskutoční v sobotu, 4. mája 2024. 

    V prípade zlého počasia bude akcia presunutá na nedeľu, 5. mája 2024, o čom budem členov informovať formou SMS, na webe a Facebooku.

Pripojte sa k nám na Facebooku

Partneri

Radi by sme sa poďakovali partnerom nášho klubu, ktorý ho podporujú a aj vďaka nim môžeme každoročne organizovať Ulenfeldov pohár v lezení na umelej stene.

Prečítajte si viac...

Kontaktujte nás

© 2015, HK IAMES Ružomberok, webdesign INTELI.SK

Súbory cookies nám umožňujú skvalitňovať naše služby poskytované prostredníctvom tohto webového sídla. Nastavenie Vášho prehliadača je v zmysle § 55 ods. 5 zákona č. 351/2011 Z.z. o elektronických komunikáciách považované za Váš súhlas s používaním cookies na našej stránke.